Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2014-07-31

Stockholm Pride är igång

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst invigde under onsdagskvällen Pride-festivalen i Stockholm. Hon framförde sin vinnarlåt ”Rise like a Phoenix” och sin tacksamhet över att få inviga Stockholm Pride. Temat för årets festival är ”vardag” för att lyfta att många hbtq-personer är otrygga i sin vardag.

– Vi vill lyfta att året är längre än den här veckan. Tanken på att hbtq-personer är otrygga i sin vardag är hjärtskärande, säger Sandra Ehne, ordförande för Stockholm Pride till Aftonbladet.

Årets invigningstalare var Nadja Karlsson, styrelseledamot i föreningen Stockholm Pride och transaktivist.

– Queer historia gör ont, jag vet inte hur många häktningsbilder på systrar och bröder jag stirrat på. De har blivit häktade för "Otukt emot naturens ordning" eller Sodomi, säger Nadja Karlsson.

Kvällen inleddes med Den historiska festen, en musikalisk tidsresa från Stonewall på 60-talet till nutid under ledning av Kayo. Husbandet, gästartister och dansare påminde publiken om den gemensamma kampen för kärlek, lika aktuell då som nu.

Arrangörerna förväntar sig ännu fler besökare än i fjol till årets festival. Biljettpriset har sänkts med 30 procent och flera ny områden har tillkommit i Pride Park.

 

Hela programmet hittar du på Stockholm Prides hemsida http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Hela-Programmet1/

 

 

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.