Deltagande media
SÖNDAG 26 MAJ 2019
Utrikes
2014-08-12

Byggnadsarbetare dödades i husras

 

Minst tre byggnadsarbetare dödades och 24 skadades i samband med en arbetsplatsolycka i Bangkok under måndagen. Thailändska fackförbund har länge kritiserat den bristande säkerheten på byggarbetsplatserna.

 

Enligt vittnen så kollapsade byggnaden som skulle innehålla sovsalar för en lokal yrkeshögskola, när byggnadsarbetarna hällde betong på byggnadens övervåning, rapporterar Bangkok Post. När räddningstjänst kom till platsen var 33 arbetare fastklämda under rasmassorna. 24 av dessa kunde räddas. Sent på tisdagen rapporteras att 6 arbetare fortfarande var fastklämda under rasmassorna och att bara en av dem uppvisar livstecken.

 

Suchatchawee Suwansawad, direktör för Engineering Institute of Thailand, sa efter att ha inspekterat platsen att byggnadens design och byggnadsmaterialet som använts bidrog till kollapsen och att byggprocessen kanske inte uppfyller de krav som ställs.

 

Enligt ILO (International labour organisation) dör varje år över 2 miljoner arbetare på grund av arbetsrelaterade orsaker. Det motsvarar cirka 6 000 arbetare om dagen. I dödsolyckor på svenska arbetsplatser dog 47 personer under 2013 enligt Arbetsmiljöverket.

 

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.