Deltagande media
SÖNDAG 26 MAJ 2019
Nyhetsdiskussion
2014-09-29

Kommunal stöder papperslösa

Kommunal tar plats i styrelsen för Fackligt center för papperslösa, skriver Kommunalarbetaren.

Glädjande att Kommunal går in i styrelsen för Fackligt center för papperslösa (och vi får hoppas att de även vill vara med att utveckla verksamheten och inte bar som citatet nedan säger "vill ha kontroll på vad som händer"). Men hur går det med frågan generellt inom LO?

Tidningen Kommunalarbetaren:

"Fackligt center för papperslösa stöds av nästan alla LO- och TCO-förbund. Kommunal har funnits med sedan centret startade 2008, men man har bara stött verksamheten genom att betala medlemsavgiften. I år har man tagit ett steg till genom att gå in i styrelsen.

– Vi finns fortfarande inte med i verksamheten, men det är viktigt att vi finns med i styrelsen för att ha kontroll på vad som händer, säger Ingrid Höglund, RSO vid Kommunal Stockholm som är invald styrelsemedlem sedan i våras.

På den senaste LO-kongressen 2012 togs beslut om att öppna Fackliga center för papperslösa i Malmö och Göteborg."

Hur är det, är det något LO-förbund som tillåter papperslösa att vara medlemmar? Nån får gärna ge en update om den vet. Tidigare var LO klart negativt till det, i strid med Europafackets uppfattning. Jag vet att Fastighets tidigare varit drivande i frågor om papperslösas rättigheter. Det är givetvis viktigt både av solidaritet och för att sämre villkor för några försämrar för alla. I en rapport, Rättivs ingång till arbete som Fastighets mfl gav ut 2008 (tror jag) fanns det då cirka 25 000-35 000 papperslösa i Sverige och många arbetade under slavlikande förhållanden.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.