Deltagande media
SÖNDAG 26 MAJ 2019
Inrikes
2014-10-09

Byggnadsarbetare i vild strejk

Ett tiotal byggnadsarbetare från Polen har gått ut i vild strejk efter att arbetsköparen Pilgrim inte betalat skatt och de anställda fått kravbrev från Kronofogden.

Det polska byggföretaget Pilgrim på byggarbetsplatsen Johannesberg Science Park har inte betalat skatt och byggarbetarna riskerar skattekrav och att få betala ur egen fick, skriver Göteborgsposten.

Byggnads blev varse om strejken i tisdags och den fortsatte under onsdagen. Fredsplikten får dock facket att ta avstånd.

- Vi i Byggnads Väst har uppmanat våra medlemmar på företaget att gå tillbaka till jobbet, då vi som fackförbund tar fullständigt avstånd från vilda strejker. Men vi kommer självklart fortsätta vårt arbete för att de anställda ska få sin skatt betald, säger Tomas Emanuelsson, ordförande för Byggnads Väst, till Göteborgsposten.

- Tyvärr är situationen på Pilgrim i Johanneberg bara toppen på ett isberg. Byggnads Västs granskning av oseriösa underentreprenörer visar att fusket är mycket utbrett och att utländska byggarbetare luras på miljonbelopp, säger Tomas Emanuelsson.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.