Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2014-11-04

V i Bromölla röstade fram sd-kandidat

En sverigedemokrat röstades i förra veckan fram som första viceordförande i Bromölla kommunfullmäktige med bland annat Vänsterpartiets hjälp. De lokala vänsterpartisternas agerande väcker nu stark kritik.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson till Dagens Arena.

Joachim Persson, gruppledare för Vänsterpartiet i Bromölla, säger till Dagens Arena att kommunen länge styrts på ett sätt som föranlett kritik från många håll och att det legat till grund för hur rösterna.

Inför mötet var det oklart vilka partier som skulle få de tre presidieposterna. Nu fick Moderaterna ordförandeposten, Sverigedemokraterna vice ordförandeposten och det lokala partit Alternativet fick andra vice ordförandeposten.

Skarp kritik kommer nu från vänsterpartister runt om i landet och partiet centralt kommer inte släppa frågan.

– Vi beklagar att de har gjort så här och vår starka rekommendation är att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Där har vi en tydlig hållning inom partiet. Det kommer vi att diskutera med partiföreningen i Bromölla, säger Aron Etzler, partisekreterare i Vänsterpartiet till Kristianstadsbladet.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.