Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2014-12-25

Anlagd brand mot moské i Eskilstuna

En moské i Eskilstuna sattes i brand under juldagen. En person är svårt skadad och fem personer på sjukhus. Vittnen berättar enligt Aftonbladet hur någon kastat in ett föremål i lokalen och polisen misstänker mordbrand.

– Elden kom väldigt fort. Någon skrek ”det brinner, det brinner”. Folk fick panik och började springa ut. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne till Aftonbladet.

Två personer har fått rökskador och två har fått sårskador och en person har fått en fraktur. En av dem är allvarligt skadad. Alla fem är förda till Mälarsjukhuset.

En person har setts slänga in något genom en fönsterruta och springa från platsen i direkt anslutning till branden. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement på den misstänkta gärningsmannen, rapporterar Aftonbladet.

Vid tillfället för attentatet befann sig både barn och vuxna i lokalen.

– Folk är mycket chockade. Enda glädjen i mörkret är att folk tog sig ut så snabbt, säger Abdirisak Hussein som själv brukar besöka moskén, till DN.

 

Dela artikeln

2 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Gunnar Westin
    26 december 15:24

    I Facebook-gruppen "Sverigedemokratiskt forum som är öppet för alla! Välkommen in i värmen!" ger många partimedlemmar och anhängare uttryck för glädje över attacken. Kim Fredriksson har skrivit om det på sin blogg: http://pernillamarcos.wordpress.com/2014/12/26/sverigedemokratiska-reaktioner-pa-moskebranden-i-eskilstuna/

  2. Jonas Karlsson
    26 december 23:11

    Ja, mycket osmakligt. Härlig action dagen efter dock av nätverket Tillsammans som love-bombat. Givetvis viktigt att visa stöd och hålla ihop även mot dessa försök att ställa människor emot varandra. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/attackerad-moske-karleksbombas