Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Utrikes
2015-01-07

Terrorattack mot vänstertidningen Charlie Hebdo

Den franska satirtidningen Charlie Hebdos redaktion attackerades i dag och tio personer i redaktionen sökts till döds. På kvällen kom uppgifter att tre personer gripits för dådet.

Satirtidningen Charlie Hebdos slog åt alla håll med sina karikatyrer. Tidningen publicerade ofta nidbilder på representanter för både kristendom, judendom och islam och tog ställning för kvinnors rättigheter enligt tidningen Arbetaren men även könsneutrala äktenskap, romer och hemlösa skriver UNT. Även extremhögern och Marine Le Pen karikatyriserades flitigt.

Aftonbladet rapporterar att franska medier under onsdagskvällen uppger att terroristerna har identifierats och att det enligt franska Metro rör sig om att gärningsmännen är islamistiska extremister.

Flera tiotusentals människor samlades under onsdagskvällen på Place de la République i Paris för att visa sitt stöd för tidningen Charlie Hébdo, rapporterar Aftonbladet.

Dela artikeln

3 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
 1. Lars Drake
  08 januari 07:07

  Detta vidriga dåd kommer att följas av fler. Fanatismen göds av västs många krig i Mellaöstern.

 2. Mårten Fjällström
  08 januari 09:16

  Franska vänner rapporterar att extremhögern både gottar sig åt att bli av med Charlie Hébdo och spinner attacken som muslimer mot väst.

 3. Lars Drake
  08 januari 10:40

  Ja det är högern och rasister som tjänar på dylika illdåd.