Deltagande media
TISDAG 26 MARS 2019
Inrikes
2015-05-01

Första maj i Stockholm

I Stockholm firades första maj traditionsenligt, med start på La Mano. Efter att hela vänstern och arbetarrörelsen visade sin enighet gick demonsranterna till de olika tågen.

Vänsterpartiet drog som vanligt den största folksamlingen. Svårt att uppskatta som vanligt, men Medborgarplatsen var relativt välfylld. Inte riktigt samma tryck som förra året, då "supervalåret" lockade ut väldigt många demonstranter, men mycket bra stämning. Att vänsterns tåg skulle ha en medelklassprägel, till skillnad från det proletära socialdemokratiska tåget (vilket framförts i SvD), var inget som undertecknad kunde sluta sig till. Samlingen hade en folklig och multikulturell prägel, och vänsterns fackliga föreningar (Handelsvänstern, Postvänstern m.fl.) gick i täten för tåget.

I Rött Forums block, vars tema var solidariteten med det grekiska folket mot EU:s nedskärningspolitik, slöt många upp, vilket var glädjande för alla krafter som vill se mer vänsterenhet på radikal grund. Vid avslutningen var riksdagsledamoten Rosana Dinamarca bejublad huvudtalare.

Även SAC:s tåg drog enligt folk som var på plats en hel del folk till plattan.

Socialdemokraternas tåg var dock en besvikelse. Uppskattningsvis bara lite drygt hälften av förra årets antal slöt upp. 

Länge leve första maj! Länge leve socialismen!

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.