Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2015-05-16

Nytt superfiasko för Pegida i Uppsala

Det tyskimporterade antiislamistiska spektaklet Pegida demonstrerade i dag i Uppsala. Denna gång var skaran som samlats för att sprida hatbudskap hela fem personer, anförda av galleristen Henrik Rönnquist. Motdemonstranterna som hade en bred åldersspridning var runt 300 personer och överröstade talarna i princip hela tiden.

Pegida betraktas av större delen av Sverige som ett skämt. Hittills har de knappt lyckats skramla ihop mer än en handfull "demonstranter". Motdemonstrationerna har överallt de satt sina fötter varit massiva. I Malmö var de en handfull mot upp emot 5 000 antifasistiska motdemonstranter, i Göteborg möttes de av cirka 1 500 antifascister. I Uppsala var cirka 300 personer på plats för att visa sitt motstånd mot denna grupp vars enda syfte är att ställa människor emot varandra.

– Jag är här för att visa mitt aktiva motstånd mot rasism och fascism. Det är viktigt att vi står upp och inte ger en plattform åt rasistiska grupper utan visar att gatorna tillhör oss, folket, säger demonstranten Anna.

Talkörerna ekade högt under en dryg timme som "demonstrationen" pågick. Polisen hade spärrat av med kravallstaket långt från ett drygt 20-tal meter från demonstrationen vilket gjorde att de flesta motdemonstranterna knappt ens såg "talarna".

Dagen måste beskrivas som ännu ett monumentalt fiasko för Pegida samtidigt som detta turnérande spektakel fortsätter att stärka antifascistiska mobiliseringar runt om i landet.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.