Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Video
2015-05-25

Ekonomisk demokrati: Kan vi göra det själva?

Det här är en tankeväckande dokumentär som behandlar ett högaktuellt ämne: frågan om kapitalismens grepp om den moderna demokratin. Varför lyser de demokratiska ideal som utgör grunden för det moderna samhället med sin frånvaro i företagsvärlden? Filmen innehåller intervjuer med forskare, akademiker och samhällsdebattörer såsom Kajsa Ekis Ekman, Roland Paulsen och Noam Chomsky, samt fallstudier av företag som överlever som ekonomisk-demokratiska experimentverkstäder inom ramen för det kapitalistiska systemet. En film av Patrik Witkowsky, Jesper Lundgren, André Nyström och Nils Säfström. Distribueras i samarbete med Mediekooperativet Fria Tidningar.
Dela artikeln

2 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
 1. Abe Bergegårdh
  31 maj 01:25

  Ska se till att vi ser den och diskuterar i V Lund. Kritiken från maxistiskt håll är ju bl a att det rör sig om självutsugning. Men å andra sidan, som Chomsky påpekar, kan det vara en förändring inifrån i systemet som växer fram. Inte något slutmål.

 2. Jonas Karlsson
  01 juni 21:44

  Grymt! Den är verkligen sevärd. Om man vill tror jag dessutom det finns goda möjligheter att Regissörerna är pigga på att komma och snacka om filmen om de bjuds in.
  I frågan om självutsugning vet jag inte. Tycker det hur som helst är intressant, och mycket intressantare med producentkooperativ än konsumentkooperativ. De senare mår väl inte jättebra i Sverige och inte längre någon förändrande kraft.