Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2015-05-26

SD vill ha bolagsvinster i välfärden

Alliansen och SD gjorde idag gemensam sak i finansutskottet och kräver i ett tillkännagivande att regeringen tillsätter en ny utredning om vinster i välfärden som ska fokusera på ”valfrihet” och kvalitet istället för att stoppa vinstuttag.

– Det som Alliansen har föreslagit har mer fokus på innehåll och kvalitet snarare än på driftsformen, vilken jag bedömer är sekundär, säger Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, till Sveriges Radio.

SD och alliansen vill alltså fortsätta underbemanningen på äldreboendena fortsätta och låta runt 10 miljarder årligen rulla in i privata bolagsägares fickor istället för att gå till välfärden.

Civilminister Ardalan Shekarabi säger till SvD att regeringen inte tänker ta bort några av frågeställningarna i utredningen om vinster i välfärden. Shekarabi kan han tänka sig en tilläggsdirektiv utifrån Alliansens förslag.

Utredningen om vinster i välfärden är en av de huvudfrågor som Vänsterpartiet har drivit och utgör därför grunden för dess budgetsamarbete med regeringen.

– Om regeringen överger uppgörelsen och målet att överskott ska återinvesteras, då upphör vårt budgetsamarbete", säger Jonas Sjöstedt på tisdagen enligt Helsingborgs Dagblad.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.