Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2015-07-04

Forum med chans att träffa Syriza, Podemos och Enhedslisten

I februari gjorde Rött Forum succé som ett sätt att samlas kring hur vänstern och arbetarrörelsen ska möta de utmaningar vi står inför. 18-23 juli blir det en fortsättning där hela vänstern är välkommen att delta. Synapze har talat med Kjell Östberg, en av arrangörerna.

Vad hoppas ni få ut av Rött sommarforum?

– Tanken bakom Rött forum var ju att introducera idén om en bred vänstersamling av den typ som vi sett i länder som Grekland och Spanien. Till årets sommarforum har vi lyckats få hit representanter från Podemos och Syrizas ledning, och från danska Enhedslisten, som blev största vänsterparti i valet i juni. Dessutom kommer Daniel Sestrajcic och Hanna Tomé från Vänsterpartiet i Malmö, partiets mest radikala partiförening. Det ger oss unika möjligheter att få diskutera rykande färska erfarenheter av bygget av vänsterfronter runt om i Europa och hur dessa erfarenheter kan användas i Sverige. Tisdagen 21 juli ägnas åt Grekland där vi också diskuterar hur vi organiserar solidaritetsarbetet med det grekiska folket.

Hur gör jag om jag vill anmäla mig?

– Sommarlägret äger rum i Bottnaryd strax utanför Jönköping 18-23 juli. Information om program och hur man anmäler sig finns på Rött sommarforum 2015 på Facebook. Det går bra att komma enstaka dagar.

Dela artikeln

1 KommentarARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Abe Bergegårdh
    04 juli 18:53

    Kjell Östberg verkar inte så uppdaterad. Givetvis är Lund partiets mesta radikala partiförening :)