Deltagande media
TISDAG 26 MARS 2019
Utrikes
2015-09-04

Lafazanis: Vi vill nationalisera bankerna

Den 20 september är det återigen dags för val i Grekland. Det nya antiåtstramningspartiet Folklig enhet går till val på att lämna euron och att nationalisera bankerna.

– Valutan är ett verktyg och ett sätt att genomföra ett progressiv program för landet. Om vi kunde genomföra detta program i euroområdet, skulle vi inte ha några problem. Tyvärr har euroområdet utvecklats till ett tyskt ekonomisk fängelse, som sliter sönder och förstör samhällen, särskilt de svagaste länderna, säger Folklig enhets ledare Panagiotis Lafazanis till radio Alpha, rapporterar tidningen Iskra.

Folklig enhets programförklaring innehåller en rad krav varav de viktigaste är ett stopp för nedskärningarna, lämna euron och nationalisera bankerna.

– Vi är en front som vill göra slut på åtstramningar, bli av med landets nyliberala avregleringar och det nationella slaveriet. Vi vill sätta landet på en ny tillväxtbana, nationalisera bankerna som slår och är ett stort svart hål som absorberar tiotals miljarder utan att bidra något till ekonomin, säger Panigiotis Lafazanis.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.