Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Utrikes
2015-09-19

KKE och Syriza dominerar gatorna inför valet

De olika partiernas strategier inför morgondagens val i Grekland är slående. På gatorna dominerar Syriza och KKE medans högern och Ny Demokrati har stor dominans i media.

Uppdelningen i Grekland är intressant. När jag besökte Aten för en vecka sedan dominerades gatubilden helt av Syriza och KKE. Syriza hade mycket köpt reklam, på busskurar och reklampelare, men också en hel del affischer.

Tillsammans med KKE dominerade de helt gatubilden. Ny Demokrati och de övriga partierna syntes knappt till, så när som på enstaka affischer från Folklig Enhet.

– Vi försöker synas så mycket vi kan och är optimistiska vad gäller valresultatet, säger en av valarbetarna när jag träffar honom vid Syrizas gigantiska kampanjtält vid gatan Stadiou.

Under fredagen, senaste dagen då opinionsmätningar får publiceras, ledde Syriza i sex av opinionsmätningarna med ungefär 2,5 procent före Ny Demokrati.

Dela artikeln

1 KommentarARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Mårten Fjällström
    20 september 22:11

    Syriza har ledningen enligt vallokalsundersökningarna: http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/teliko-exit-poll-protos-o-syriza-me-33-35

    Frågan är vilka de ska bilda regering med isf, ANEL igen? (Om deras röster räcker)

    Folklig enhet kämpar med 3%-spärren så det är en öppen fråga om de kommer in. I övrigt är det inga större förändringar sedan valet i januari, förutom Centerunionen som verkar komma över 3%-spärren för första gången sedan de grundades 1992 (!).