Deltagande media
SÖNDAG 26 MAJ 2019
Inrikes
2015-10-10

Just nu: 10 000 demonstrerar i Kramfors

Uppskattningsvis mellan 10 000-15 000 demonstranter är nu på gatorna i Kramfors för att försöka rädda Sollefteå sjukhus. Sjukhuset är hotat av nedläggning efter hårda sparförslag.

Demonstrationen som går under kampanjnamnet ”Ådalen reser sig igen” kämpar för att sätta tryck på ansvariga politiker att inte lägga ner sjukhuset. SR rapporterar att samlingsplatsen Kramfors IP är full och löparbanorna inte räcker till för uppställningen trots fyrdubbla led.

– Jag är överväldigad över alla dessa människor, vi ska ha sjukhuset kvar. Det skulle vara katastrofalt om sjukhuset skulle försvinna, jag har min mor som är till åren och vi blir äldre här i Kramfors kommun. Att åka till Ö-vik eller Sundsvall.. jag förstår inte hur de ska kunna ta emot alla, säger en kvinna till SR.

Frågan avgörs av Socialdemokraterna som har 38 av 77 mandat i Västernorrlands landstingsfullmäktige. Paradoxalt nog är även Socialdemokraterna en av arrangörerna bakom manifestationen. Vänsterpartiet å sin sida vill bevara sjukhuset och höja skatten med 1 krona. (1,2,3). Socialdemokraterna har däremot ställt sig bakom ett tjänstemannaförslag med en skattehöjning på 50 öre men stora neddragningar vid Sollefteå sjukhus, skriver Läkartidningen.

 

Live från demonstrationen: Allehanda.se

Facebook: Evenemanget Ådalen reser sig igen

Facebook: Föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.