Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Inrikes
2015-10-24

Ljusmanifestationer för att hedra offren i Trollhättan

I städer runt om i hela landet hölls igår ljusmanifestationer för att hedra de mördade i den rasistiska attacken i Trollhättan. Arrangör var på många håll Tillsammansskapet som kämpar för sammanhållning i samhället.

– kväll har vi stått enade i solidaritet med de drabbade och alla som känner sorg och oro efter vad som hänt. Tillsammans fortsätter vi nu stå upp för trygghet och lokalsamhällen där vi får leva tillsammans på lika villkor, skriver Tillsammansskapet på sin Facebooksida.

Samtidigt som de fruktansvärda dåden i Trollhättan där två personer, en 15-årig elev och en 20-årig elevassistent mördades, fortsätter den rasistiska högerrörelsen sina fega attacker mot flyktingboende. Dessa borde fördömas för vad de är, terroristdåd med syfte att med våld och hot sprida rädsla och påverka politiska beslut. Sverigedemokraterna i Lund lägger samtidigt ut kartor med adresser till flyktingboenden. Och på de rasistiska högersajterna hejas det ivrigt på, Östgötacorrespondensen ger exempel:

Bränn ner allihopa men spika igen dörrar o fönster innan.” ”Härligt folk som fixar detta.” ”Bränn, bränn, bränn.” ”Äntligen gör någon något.” ”Om det nu ska va till någon nytta att bränna ner så får man vänta tills det är fullt, så det kan bli max effekt.” ”Mer bränslen och stickor … det värmer svenska folket.” ”Bränn ner skiten.

I dessa tider får vi inte svara genom rädsla och passivitet utan vi har ett moraliskt ansvar och måste svara genom sammanhållning och organisering. Längtar du efter att aktivera dig? Tveka inte utan sök upp lämplig organisation och bidra till att vända denna skuta rätt, för ett jämlikt samhälle för alla.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.