Deltagande media
TISDAG 26 MARS 2019
Nyhetsdiskussion
2016-03-16

Här är skattesmitarna som gömde undan miljoner

"Näringslivstoppar, flera tidigare riksdagsledamöter, adelsherrar,
grevinnor och förre utrikesministern Carl Bildts närmaste man.

Nu avslöjas listan på dem som gömt förmögenheter utomlands för att smita från skatten. 

I och med att risken för att åka dit ökat utnyttjar de en generös lag som innebär att de kan undgå straff genom att göra en självrättelse och ta hem sina pengar för beskattning.

Uppdrag Gransking har avslöjat listan om hur de rika har hat obeskattade tillgångar utomlands i tron att banksekretessen för alltid skulle skydda dem från att avslöjas.

ETC publicerar några av miljonärerna på listan "som bidragit till skattefusket, som motsvarar kostnaden för 19 000 undersköterskor i äldreomsorgen. Eller skolgång för 76 000 mellanstadieelever, med allt inräknat – lärare, lokaler, skolböcker och lunch. Eller tre gånger mer än kostnaden för hela elevhälsan med landets alla skolsköterskor, skolläkare, kuratorer och skolpsykologer."

Jag har länge undrat varför vänstern i bred bemärkelse inte siktar in sig mer på de rika. Dess ovilja att bidra till välfärden i detta land väcker avsky varje gång den avslöjas. I tider där de rika hetsar för lägre löner för arbetarklassen borde vi såklart gå på offensiven i propagandan. "Ta från de rika" är gissningsvis ett budskap som skulle gå hem.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.