Deltagande media
ONSDAG 24 APRIL 2019
Utrikes
2017-06-19

USA´s krig mot Syrien.

 USA attackerade flertalet gånger syriska styrkor och pro-syrisk milis under Obamas tid som president. Bland annat i närheten av Deir ez-zor där attackerna följdes upp av en offensiv av  IS. På den tiden hävdade USA näst intill vid varenda tillfälle att man begått ett misstag.

Just nu avancerar den syriska armén mot Resafa som hålls av IS. Ett av dom syriska stridsflygplan, en SU-22, som understödjer denna offensiv sköts igår ned av ett amerikanskt F/A-18 SUPER HORNET.  USA hävdar att man agerade i självförsvar då man menar att det syriska flygplanet fällde bomber för nära USA-allierade styrkor.

För knappt två veckor sedan bombade USA syriska styrkor i södra delen av landet då man också menade att syrisk trupp kommit för nära USA-allierade styrkor. Detta i närheten av At Tanf. Den 7 april attackerade USA flygbsen i Ash Sha’irat med kryssningsmissiler.

USA kränker syriskt luftrum varje dag. Dom har bombat och fortsätter att bomba syrisk infrastruktur. Dom attackerar syriska militära inrättningar, dom bombar syriska soldater och dom skjuter ned syriska flygplan. Dom har flertalet gånger agerat som terroristernas flygvapen och dom har genom flera attacker banat väg för flera offensiva manövrar från olika terroristgrupper.

Ryssland har luftförsvarssystem i Syrien och en del påstod att detta skulle avskräcka USA från att flyga i syriskt luftrum. Sanningen är att USA attackerar Syrien och dess försvarsmakt som bedriver en förtvivlad och intensiv kamp mot terrorister som används som fotsoldater i västs krig mot landet. USA flyger i syriskt luftrum dagligen. Trots avancerade ryska luftförsvarssystem.

Med Trump som president begår inte USA "misstag" längre. Man "försvarar" sig. I Syrien. Där man befinner sig genom att bryta mot internationell lag och där man begår krigsbrott och där man stödjer terrorister, vissa utan att dölja det och vissa i det dolda, vars anhängare beskylls för att attackera civila i Europeiska städer. Konsekvensen blir mer bomber i mellanöstern, mer soldater till konfliktområden och mer kontroll över medborgarna i dom "terrordrabbade" länderna i Europa.

Samtidigt demoniseras Ryssland och Iran och Europa återmilitariseras. USA trycker på för att alla NATO-länder utom några få skall spendera mer pengar på upprustning. Själva rustar dom och "Make America Great Again" har fått sin förklaring.

USA har utfört krigshandlingar mot Syrien och det internationella samfundet borde fördöma det i skarpa ordalag och införa sanktioner mot USA. Dom som lovat skydd av syriskt luftrum borde svara på amerikansk aggression. Det går inte att samtala med IS. Det går inte att förhandla med terrorister. Vare sig dom härjar i öknen i Syrien eller bland betongen i Washington. Dom förstår bara ett språk och Syrien har all rätt i världen att försvara sig.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.