Deltagande media
TORSDAG 22 OKTOBER 2020
Debatt
2020-10-09

Skandalen med Estonia

Det har utan tvekan skett en mörkläggning av vad som hände med Estonia 1994. Den utredning som påbörjades inom det svenska domstolsväsendet lades ner. Ett fartyg sjunker inte så snabbt om det inte finns ett hål i botten. Bogvisiret ovanför vattenlinjen var bortslitet, men rampen som bilarna skulle köra på satt kvar och hindrade snabbt inflöde av vatten. En militär dykare har sett ett hål, under vattenlinjen !!!, som verkar bero på en sprängning inifrån. Militär utrustning hade vid flera tillfällen fört över från Estland till Sverige med Estonia.
 
Det är svårt att tro att det inte är militära hemligheter/hänsyn til USA/Nato eller något liknande som ligger bakom mörkläggningen. I stället för en ordentlig teknisk och juridisk undersökning har Sverige beslutat om dykförbud.
 
Skandal, SKANDAL och ännu värre SKANDAL!
 
Estoniakatastrofen måste utredas av oberoende undersökningsgrupp. Skrovet måste undersökas. Det svenska dykförbudet måste upphävas. Mörkläggningen är fullständigt oacceptabel.
 
http://www.synapze.se/?link=article&key=17397
 
http://www.synapze.se/?link=article&key=17397
 
På Swebbtv finns två högintressanta intervjuer (https://swebbtv.com/ sökord estonia) som jag inte känt till / sett tidigare.
 
 
 
 
 
Avslöjandet från 2004 om militära transporter (nedladdat från svensk TV): https://www.youtube.com/watch?v=-OuI35AaftU&list=PL2Tgse8pNlzSrHbvlD_n2Ljo1ZCF-DbgO
 
Dela artikeln

Svara
Gilla

0

Dölj

0 Kommentarer

Hjälp till att sortera fram de bästa artiklarna och kommentarstrådarna genom att klicka "gilla". Vid artiklar som är spam eller bryter mot reglerna, klicka "dölj".