Deltagande media
LÖRDAG 24 JULI 2021
Utrikes
2021-02-11

Den irländske EU parlamentarikern Clare Dalys (V) debattinlägg.

I sitt två minuters debattinlägg till EU parlamentets medlemmar och till dess utrikeschef Josep Borell (2021-02-09) sa den irländske EU parlamentarikern Clare Daly (V) följande:

”Fru ordförande, när jag lyssnar på den oförsonliga russofobin på den här platsen, varför är då folk förvånade över att Ryssland inte ser någon mening med att engagera sig i EU?

"Jag är lika glad som någon annan att stå upp för någons rättigheter, inklusive Navalnyjs. Men låt oss vara ärliga när det gäller honom. Han är en ond, anti-immigrant rasist med kanske fyra procents stöd, som samlar hundratals eller tusentals anhängare i ryska miljonstäder – vilket knappast kan kallas  massrörelse. Vi skulle inte alls diskutera honom om han hade arresterats någon annanstans än i Ryssland".

"Under tiden har Julian Assange hållits inspärrad i nästan tio år för att ha avslöjat amerikanska krigsförbrytelser.
Här kan vi inte ens nämna hans namn. I morgon går Pablo Hasél, en katalansk rappare, i fängelse för sina texter.
Var är EU:s uppmaning att införa sanktioner mot Spanien?"

"I morgon ska den 62-årige Clare Grady fängslas i West Virginia för sin roll i Plogbillsrörelsens icke-våldsaktion mot USA:s kärnvapenprogram Trident. Var finns då EU:s krav på att avbryta förbindelserna med USA eller uppmärksamma de högljudda protester från hundratals människor som arresterades i den här staden för en vecka sedan?"

"Ingenstans - för det här handlar inte om mänskliga rättigheter. Detta är en geopolitisk agenda mot Ryssland, en agenda som drivs av ett militärindustriellt komplex som behöver en fiende för att rättfärdiga sina miljoner.
Naturligtvis har du (Josep Borell) rätt att åka till Ryssland; men vi bör delta i en dialog, inte i ett krig”.

Detta inlägg av Clary Daly visades, av någon anledning, inte i SVT Rapport.

Däremot fick SVT Rapports tittare höra Charlie Weimers (SD) och Jörgen Warborn (M), samt Alice Bah Kuhnke (Mp) som alla tillhörde de dryga 80 ilskna EU parlamentariker som ställde krav på EU:s utrikeschef Josep Borells avgång.
(Tilläggas kan att EU:s parlament har 705 parlamentariker)

Dela artikeln

2 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Lars Drake
    12 februari 16:46

    Du kom före jag skulle just dela detta korta men klargörande inlägg.

  2. Lars Drake
    12 februari 16:47

    https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0O0lk9ESxsnvykpcSyv9qs0Va_qXee5Mc2sUMqS3sNLFL7MwOnvQD5nIk&v=NVpzd5jYxuc&feature=youtu.be