Deltagande media
MÅNDAG 18 OKTOBER 2021
Nyhetsdiskussion
2021-07-11

Afghanistan i upplösning

Alexander Mercouris gör en intressant analys av USAs katastrofala insats i Afghanistan - som skett till ett oerhört stort mänskligt pris.

Taliban says it now controls 85% of territory in Afghanistan - YouTube

Dela artikeln

Svara
Gilla

0

Dölj

1 Kommentar

Hjälp till att sortera fram de bästa artiklarna och kommentarstrådarna genom att klicka "gilla". Vid artiklar som är spam eller bryter mot reglerna, klicka "dölj".

 1. Tommy Frost
  12 juli 21:11

  Nu får vi hoppas att de svenska regeringarnas ansvariga statsministrar under denna tid Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén träder fram och tydligt redovisar för svenska folket varför ett land som Sverige deltar i USA ledda insatser som i fallet Afghanistan utan FN mandat och utan att rådgöra med vad det svenska folket ansåg och anser. Vem eller vilka tog detta beslut? På vems uppdrag? I vilket syfte? Vilken målsättningen hade man och vad blev det uppnådda resultatet?

  2018-10-16 skrev några kända och socialdemokrater värda namnet bland annat följande i GP.

  "Sverige deltar av politiska skäl. För regeringen handlar det om att kvalificera Sverige som en pålitlig partner till USA och Nato, vilket också var det enda mål som uppnåddes under kriget 2002–2014 enligt regeringens egen utredning som kom 2017."

  "Det politiska priset för Sverige är att vi räknas som deltagande i ett krig utan slut, utan FN-mandat och i strid med folkrätten. (Regeringens hänvisning till att vi är där på inbjudan av regeringen i Kabul håller inte då det är ett folkrättsbrott för utomstående att delta på ena sidan i ett inbördeskrig."

  Sverige politiska och internationella anseende har nu gått till botten.