Deltagande media
LÖRDAG 25 SEPTEMBER 2021
Utrikes
2021-09-11

Sveriges "demokratiska" krigföring i andra länder.

 En mycket bra och avslöjande redovisning från Dagens Industri (2021-09-01) om Sveriges “demokratiska” krig i Afghanistan och säkert i andra länder också.
Det avslöjar återigen hur kontrollerat och tillrättalagt obekväma nyheter presenterats för oss av svenska media, däribland det rikstäckande SVT och SR dess många “journalister och analytiker” som förväntas leva upp till “fakta, oberoende, opartiskhet, och det demokratiska samhällets styrelseskick och (otadliga) värderingar.” (Sändningstillstånd)

UD och dess tankesmedja FOI med "experter" har förskönat, Försvarsdepartementet och underrättelseenheter likaså och vår valda Regering och Riksdag fattar militära beslut och krigsplaner mot länder utanför Sveriges gränser och dessutom med skattepengar utan att ens tillfråga sina medborgare.

Nu bör därför Sveriges statsminister i TV förklara hur detta nästan 20 åriga svenska krig kunnat fortgå, hur och varför denna styrda tystnad gentemot svenska medborgare kunnat ske, medborgare som aldrig “fått den information som medborgarna behöver för att kunna ta ställning.” (Sändningstillstånd)

Här vimlar det av ansvariga politiker, riksdagsledamöter, experter, journalister/analytiker och försvarsenheter vars agerande inte bara måste skarpt ifrågasättas utan till och med prövas av domstol.

 

En stor bragd av Dagens Industri och dess yrkesmän/kvinnor.

Dela artikeln

Svara
Gilla

0

Dölj

0 Kommentarer

Hjälp till att sortera fram de bästa artiklarna och kommentarstrådarna genom att klicka "gilla". Vid artiklar som är spam eller bryter mot reglerna, klicka "dölj".