Deltagande media
TISDAG 26 MARS 2019
Inrikes
2015-01-17

SD kommer att försöka stoppa vinstförbudet i välfärden

I en liten nyhetsnotis i marginalen i dagens DN (17/1) informeras läsaren om att vinstförbudet i välfärden troligen... faller. Detta efter att Allianspartierna deklarerat att de anser att uppgörelsen "inte går att baka in i budgeten". (Ett förtäckt hot om att "decemberöverenskommelsen" trots allt inte är så helig som man gett sken av?).

Förutsättningen är vidare att Sverigedemokraterna röstar med högern. Att det är precis vad man planerar i denna fråga meddelar SD:s Oskar Sjöstedt i samma notis:

"- Om V skulle få igenom sin politik är det svårt för oss att ställa oss bakom."

Så mycket för SD som "oppositionsparti".

I detta läge kunde man önska att Jonas Sjöstedt gick ut och manade på regeringen att gå på offensiven. I den här frågan är det dessutom ingen tvekan om att man representerar en majoritet av väljarna. Istället bekänner han sig besegrad:

"- Vi anser att vi har ett parlamentariskt läge som innebär att vi inte får igenom alla delar."

Dela artikeln

1 KommentarARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Jonas Karlsson
    20 januari 00:09

    Detta är ju oehört viktigt! Vänsterpartiet måste gå ut och driva på, bidra till att skapa en starkare utomparlamentarisk opinion. Läge att vara en tydlig och stridbar opposition! Annars är det obegripligt att decemberövernskommelsen välkomnades. Varför välkomna en situation som garanterar en majoritet för högerpartiet i riksdagen? Och borgarna verkar måttligt benägna att hålla decemberöverenskommelsen om det skulle betyda att de släppte fram vänsterpolitik.