LO: Det krävs stimulanspaket på 70 miljarder

LO presenterarade idag sin rapport Ekonomiska utsikter hösten 2014. För att vända konjunkturen krävs ett slopat överskottsmål och ett kraftigt stimulanspaket på 70 miljarder kronor.

”Troligen har Sverige inte någon gång under efterkrigstiden haft större anledning att genomföra en finanspolitisk stimulans”, skriver LO i sin rapport.

Stiumlanspaketet kommer enligt organisationen att öka sysselsättningen med drygt 100 000 personer och att arbetslösheten sjunker med 2 procentenheter.

I den mycket läsvärda rapporten konstateras att framförallt Europa befinner sig i en mycket allvarlig situation, där penningpolitik inte längre kan lösa problemen.

Samtidigt som regeringens satsningar sågas för att vara för små och överskottsmålet anses vara överspelat visas också diagram över att statsskulderna i euroområdet har ökat kraftigt sedan finanskrisen 2008.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer