Bernie Sanders kampanj drog in 3 miljoner dollar på en vecka

Kampen hårdnar om vem som ska bli Demokraternas presidentkandidat, Hillary Clinton eller Bernie Sanders. I takt med att Clintos attacker hårdnat har även kampanjbidragen till Sanders ökat. Förra veckan drog hans kampanj in 3 miljoner dollar i stöd från gräsrötter.

Första februari börjar Demokraternas primärval med delstaten Iowa. Senaste veckan har spänningen stigit mellan de båda huvudkandidaterna Hillary Clinton och Bernie Sanders och har förutom frågan om vapenlagar kommit att handla om Wall Street-reformer och nu senast om Sanders använder sig av negativt kampanjande med att fastslå att Clinton skulle vara mjuk mot Wall Streets banker.

Clinton har haft ett stort försprång i ekonomiska resurser men senaste månaderna har Sanders knappat in genom att få in stora summor genom onlinefundraising och använts Clintons attacker som bränsle för sina egna gräsrotsaktivister. Mellan tisdag 12 och lördag 16 januari drog Sanders kampanj in 3,1 miljoner dollar, rapporterar Politico.

Demokraternas primärval är ett indirekt val som utser totalt 3 636 delegater till Demokraternas nationella konvent som går av stapeln 25-28 juli och som i sin tur väljer Demokraternas presidentkandidat.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer