Bernie Sanders kampanj drog in 3 miljoner dollar på en vecka

Kampen hårdnar om vem som ska bli Demokraternas presidentkandidat, Hillary Clinton eller Bernie Sanders. I takt med att Clintos attacker hårdnat har även kampanjbidragen till Sanders ökat. Förra veckan drog hans kampanj in 3 miljoner dollar i stöd från gräsrötter.

Första februari börjar Demokraternas primärval med delstaten Iowa. Senaste veckan har spänningen stigit mellan de båda huvudkandidaterna Hillary Clinton och Bernie Sanders och har förutom frågan om vapenlagar kommit att handla om Wall Street-reformer och nu senast om Sanders använder sig av negativt kampanjande med att fastslå att Clinton skulle vara mjuk mot Wall Streets banker.

Clinton har haft ett stort försprång i ekonomiska resurser men senaste månaderna har Sanders knappat in genom att få in stora summor genom onlinefundraising och använts Clintons attacker som bränsle för sina egna gräsrotsaktivister. Mellan tisdag 12 och lördag 16 januari drog Sanders kampanj in 3,1 miljoner dollar, rapporterar Politico.

Demokraternas primärval är ett indirekt val som utser totalt 3 636 delegater till Demokraternas nationella konvent som går av stapeln 25-28 juli och som i sin tur väljer Demokraternas presidentkandidat.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Olika sätt att rapportera om fångutväxling

Detta är en berättelse om hur svenska medier vinklar berättelser om fångutväxling mellan Ryssland och Ukraina. Det kan ses som en illustration till artikeln om svenska mediers ensidiga rapportering som beskrivs i den betydligt längre Synapze-artikeln ”Inte bara SVT borde skämmas”. Den 17 oktober genomfördes ett utbyte av fångar mellan Ukraina och Ryssland. Sannamnlagt överfördes […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer