Bernie Sanders kampanj drog in 3 miljoner dollar på en vecka

Kampen hårdnar om vem som ska bli Demokraternas presidentkandidat, Hillary Clinton eller Bernie Sanders. I takt med att Clintos attacker hårdnat har även kampanjbidragen till Sanders ökat. Förra veckan drog hans kampanj in 3 miljoner dollar i stöd från gräsrötter.

Första februari börjar Demokraternas primärval med delstaten Iowa. Senaste veckan har spänningen stigit mellan de båda huvudkandidaterna Hillary Clinton och Bernie Sanders och har förutom frågan om vapenlagar kommit att handla om Wall Street-reformer och nu senast om Sanders använder sig av negativt kampanjande med att fastslå att Clinton skulle vara mjuk mot Wall Streets banker.

Clinton har haft ett stort försprång i ekonomiska resurser men senaste månaderna har Sanders knappat in genom att få in stora summor genom onlinefundraising och använts Clintons attacker som bränsle för sina egna gräsrotsaktivister. Mellan tisdag 12 och lördag 16 januari drog Sanders kampanj in 3,1 miljoner dollar, rapporterar Politico.

Demokraternas primärval är ett indirekt val som utser totalt 3 636 delegater till Demokraternas nationella konvent som går av stapeln 25-28 juli och som i sin tur väljer Demokraternas presidentkandidat.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Min politiska självdeklaration

– med avseende på konflikten mellan Ryssland och Ukraina – eller snarare mellan Öst och Väst  Demonisering av kritiker i vår tid Demonisering av individer är ofta ett sätt att slippa ta en diskussion i en viktig sakfråga. Det är ingen ny metod, men den används betydligt mer idag än tidigare. Den första frågan är […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Anmälan av ett program i serien Radiokorrespondenterna Ryssland och programserien i sin helhet för brott mot kravet på opartiskhet

Inledning Det näst senaste programmet är ett av många exempel på bristande opartiskhet i Sveriges Radio om Ryssland och kriget i Ukraina. Rubriken är ”Därför har Putin kört fast i östra Ukraina”. Längre ner behandlas några aspekter på programserien baserat på de senaste 20 inslagen.[i] Programledaren Fredrik Wadström och de tre som intervjuats har i […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer