Bernie Sanders kampanj drog in 3 miljoner dollar på en vecka

Kampen hårdnar om vem som ska bli Demokraternas presidentkandidat, Hillary Clinton eller Bernie Sanders. I takt med att Clintos attacker hårdnat har även kampanjbidragen till Sanders ökat. Förra veckan drog hans kampanj in 3 miljoner dollar i stöd från gräsrötter.

Första februari börjar Demokraternas primärval med delstaten Iowa. Senaste veckan har spänningen stigit mellan de båda huvudkandidaterna Hillary Clinton och Bernie Sanders och har förutom frågan om vapenlagar kommit att handla om Wall Street-reformer och nu senast om Sanders använder sig av negativt kampanjande med att fastslå att Clinton skulle vara mjuk mot Wall Streets banker.

Clinton har haft ett stort försprång i ekonomiska resurser men senaste månaderna har Sanders knappat in genom att få in stora summor genom onlinefundraising och använts Clintons attacker som bränsle för sina egna gräsrotsaktivister. Mellan tisdag 12 och lördag 16 januari drog Sanders kampanj in 3,1 miljoner dollar, rapporterar Politico.

Demokraternas primärval är ett indirekt val som utser totalt 3 636 delegater till Demokraternas nationella konvent som går av stapeln 25-28 juli och som i sin tur väljer Demokraternas presidentkandidat.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ny Ukrainapolitik – varför och varför nu?

Under drygt en vecka har flera inlägg publicerats som tyder på att västländer håller på att omvärdera sin syn på Ukrainakriget. Det gäller artiklar skrivna av personer som befinner sig i eller nära viktiga maktcentra eller har publicerats av tongivande tidningar som The Hill i Washington DC och brittiska The Guardian. Tidigare har ett antal […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Utredning om Natoanslutning ett svenskt självbedrägeri

Den rapport om säkerhetsläget som tagits fram av en parlamentarisk utredning är lika frikopplad från oberoende analys som svenska myndigheters analyser på säkerhetsområdet brukar vara. (Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge – konsekvenser för Sverige, Ds 2022:7 (regeringen.se)) Utredningens beskrivning av säkerhetsläget var klar redan när utredningen tillsattes. Någon förutsättningslös analys var det aldrig tal om. En […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer