Deltagande media
SÖNDAG 26 MAJ 2019
Nyhetsdiskussion
2014-07-26

Brand i moskébygge var anlagd

DN skriver att branden i moskébygget enligt polisen var anlagd.

Branden i moskébygget i Hageby i Norrköping var alltså anlagd skriver DN. Polisen verkar noga med att inte uttala några politiska misstankar.

– Det här kan vara en dåres verk, ett pojkstreck eller något annat. Men mig veterligen har det inte förekommit några hot eller aggressioner mot föreningen, säger Jan Staaf, tillförordnad polisområdeschef i Norrköping.

Enligt honom tyder mycket på att branden har anlagts genom att bensin hällts på byggnaden som sedan tänts på. Ingen person ska ha skadats.

Norrköpings tidningar skriver lite mer om det annars är det förvånansvärt få artiklar sedan polisen bekräftade att branden var anlagd. Det har brunnit på två olika platser i anslutning till moskén. Rubriceringen av ärendet är skadegörelse genom brand. Låter dock inte helt högprioriterat att lösa det här av polisen av nedan att döma. Får verkligen hoppas att personen som gjort detta ändå hittas.

– Men det är inte bra när den här typen av religiösa attribut finns inblandat. Det gör att det genast dyker upp spekulationer om att det inträffade kan ha politiska eller religiösa motiv, säger Jan Staaf, tillförordnad områdeschef hos polisen.

[...]

Vad har ni för förhoppningar om att kunna lösa det här?

– Bränder är det svåraste som finns att klara upp.

Hur påverkas utredningsarbetet av det faktum att det här inträffar den tredje veckan i juli?

– På sommaren är det så klart tyngre, i och med att många människor är lediga.

Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.