Deltagande media
ONSDAG 22 MAJ 2019
Nyhetsdiskussion
2015-05-10

Svenskarnas parti lägger ner

Nazistpartiet "Svenskarnas parti" lägger ner. På dess hemsida kan man läsa hur otroligt uppgivna de är efter att ha gjort totalfiasko i valet efter uppumpade förväntningar.

"Beslutet om att lägga ner Svenskarnas parti togs på söndagseftermiddagen, enligt partiledaren för det nu upplösta partiet, Stefan Jacobsson.

Han vill inte lämna några kommentarer utan hänvisar till en text som lades ut på partiets hemsida på söndagskvällen. Där nämns det dåliga valresultatet, avhopp från partiet, samt att få kandidater säger sig vilja ställa upp igen i framtida val, som orsaker till nedläggningen.

Partiet storsatsade inför riksdagsvalet 2014 och siktade på 10 000 röster. I stället kom man bara upp i lite över 4 000 röster. Partiet lyckades inte heller ta sig in i ett enda av de 34 kommuner man kandiderade i."

En reflektion är att detta visar hur snabbt saker kan vända. Och att för en politisk rörelse betdyer motivation, tålamod och stabil organisering allt. Av den totala uppgivenheten hos Svp att döma och nazistorganiserationernas kraftiga nedgång senaste åren kommer många av medlemmarna nu lägga det nazistiska engagemanget på hyllan och förhoppningsvis göra något bättre av sina liv. Om det sedan ur spillrorna tillslut blir nåt nytt hopplöst försök till nya nazistprojekt får framtiden utvisa.

Dela artikeln

1 KommentarARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.
  1. Mårten Fjällström
    13 maj 11:11

    Förhoppningsvis gör nedläggningen av det här nazistpartiet att det större partiet med nazistiska rötter inte längre kan få en normaliseringspush genom att det finns några värre.