Deltagande media
MÅNDAG 18 OKTOBER 2021
Utrikes
2021-05-07

Genomför Colombias folk en STATSKUPP?

  • Foto: Dick Emmanuelsson

 

 
 
(Vi har fått tillstånd att publicera denna artikel av Dick Emmanuelson som tar upp flera aspekter av vad som händer nu i Latinamerika.)
 
Medan Colombias folk massakreras av Duques uniformerade, samlades den latinamerikanska politiska kloaken i Miami till försvar av Duque och påstod att Maduro ligger bakom.
Under det senaste decenniet har vi kunnat registrera att den internationella högern alltmer använder sig av vänsterns terminologi och paroller. Som till exempel "ett enat folk kan aldrig besegras", som uppstod under vänsterrgeringen Salvador Allende, som en mobiliserande väckarklocka mot den analkande USA-stödda militärkuppen 1973. Eller de svenska moderaterna som en tid påstod sig vara "det enda arbetarpartiet".
Den 5 maj samlades i Miami det sämsta och politiskt mest illaluktande av latinamerikansk höger under överinseende av organet med det pompösa namnet
"Instituto Interamericano para la Democracia", det Interamerikanska Institutet för Demokrati. Direktören för detta CIA-finansierade organ är Carlos Sánchez Berzaín.
Och vem är han?
Berzaín var försvarsminister i regeringen Sánchez de Losada 2003 i Bolivia. Den 17 oktober samma år abdikerade han och "El Gringo", som Losada kallades av bolivianerna eftersom hans dialekt var en följd av att han tillbringat större delen av sitt liv i USA. De flydde efter gigantiska protester mot ett skattepaket och Losadas överlämnade av Bolivias naturresurser så som vattnet samt korrumperade affärer med Chile.
Varför flydde de från bolivia?
För att de inte stod emot protesterna och FOLKUPPRORET efter att duon hade försökt, på samma sätt som Duque nu agerar i Colombia, att slå ned protesterna via stridsvagnar. Armén massakrerade 80 bolivianer och skottskadade närmare tusen.
Trots att deras brott är mer än offentliga och tillräckligt utredda har USA konsekvent vägrat att utlämna de två till Bolivia för att för ställas till svars för sina brott mot mänskligheten.
Jag anlände till El Alto den 31 oktober 2003 och änkan till en av de mördade i en massaker som hade skördat tio liv i El Alto visade fläckarna av blodet från de tio som hade placerats på estraden i det lilla kapellet i en av dessa "barrios" i El Alto. I famnen bar hon barnet som bara var någon månad gammal.
Och under rubriken “Democracia y dictaduras de crimen organizado”, Demokrati och den Organiserade Brottslighetens Diktatur, talade denne seriemördare utan skrupler. Berzaín illustrerade USAs nya Manual för att störta den folkvalda regeringen i Venezuela genom att försöks leda i bevis att Venezuela och president Maduro är den och de som nu förestår den organiserade brottsligheten och främst narkotikahandeln, inte från kokainets vagga Colombia utan från Venezuela varifrån "Maduro har exporterat 240 ton kokain" för att finansiera sin subversiva aktivitet mot Colombia, Ecuador och Bolivia. Bevis? Inte ett enda. Det behövs inte på en konferens med likasinnade.
Men minns ni hur CIA-agenten överste Oliver North finansierade de nicaraguanska Contras krigföring mot sandinistregeringen i Nicaragua under 80-talet? Just det, genom försäljning av colombianskt kokain i USA och krack till de fattiga i Los Angeles bostadsområden.
Nu framställs Maduro för att ha igångsatt aktiviteter och en planering för verkställandet av "statskupper' i Latinamerika.
Berzaín tackade den avgående och i Ecuador hatade president Lenin Moreno som i sin tur hävdade att hans underrättelsetjänst hade bevis för att bakom FOLKUPPRORET i Colombia ser vi "Maduros blodbesudlade hand". Vilka bevis han hade fått fram och överlämnat till den "demokratiske presidenten" Ivan Duque nämnde Moreno så klart inte. Maduro har alla helvetes kval för att göra motstånd mot USAs ekonomiska folkmordskrig för att han ska ta på sig uppgiften att störta regeringar.
Dessa fossila politiska mörkmän drog sig heller inte för att påstå att det var det ecuadorianska folket som under de heroiska veckorna av motstånd i oktober 2019 mot IMF:s svältpaket, "hade kidnappat 400 militärer och poliser".
På plats i Maffians och den latinamerikanska kontrarevolutionens Miami satt Argentinas före detta och avskydde president Mauricio Macri, Chiles impopuläraste person, Sebastian Piñera, Colombias och Plan Colombias president Andres Pastrana och en flora av latinamerikanska fascistoida personligheter.
Det som samlade och förenade denna miserabla spillra av människor och som de enades kring var hatet och besattheten mot de länder som hävdar sina folks rätt att själva utforma sin framtid utan att USA och dess beklagliga drängar ska lägga sig i.
I blickpunkten står som vanligt Kuba, Venezuela, Nicaragua och Bolivia. Mexiko och Argentina betraktas av dessa män som länder "ett snäpp innan diktatur".
Den gamle CIA-agenten Carlos Alberto Montaner ville att konferensen (läs USA) skulle "ge Kuba sista chansen, i annat fall ta konsekvenserna"!
Vilka dessa är behöver vi inte orda om. USAs historia i Latinamerika är väldokumenterad.
 
Dick E, Tegucigalpa
 
 
Fotografiet visar en änkan och hennes mor efter massakern i Bolivia i oktober 2003.
 
Mördarna tas emot med öppna famnen i USA och förvandlas till "politologer" som intervjuas av de medier som av ideologiska och ekonomiska motiv är totalt underställda USAs utrikespolitik i Latinamerika såsom NTN24, El Mercurio, El Clarín eller, som källan till denna text, den argentinska portalen Infobae.
Läs mer:
Bolivia och den 17 oktober 2003: ”En slaktare som besegrades av sitt eget folk” och hans vice som vägrade vittna i USA för morden och nu vill bli president
https://boliviadickeman.blogspot.com/.../bolivia-och-den...
Dela artikeln

0 KommentarerARTIKEL ARKIVERAD

Denna artikel är arkiverad och går därför inte längre att kommentera eller gilla.