Statistikerna ense: osannolikt med SD som vågmästare

Nu i valtider  översköljs vi av opinionsundersökningar som ofta pekar åt olika håll. Ofta överdrivs också trenden i undersökningar och förändringar som ligger inom felmarginalen förklaras med olika utspel som gjorts.

Det kan därför vara uppfriskande att se vad statistikerna har att säga om det troliga utfallet av valet.

”Det finns flera faktorer som gör att Sverigedemokraternas roll ofta skrivs upp mer än den borde”, skriver Jens Finnäs på Botten Ada. Botten Adas senaste analys ger vänsterblocket 74% chans att få egen majoritet och bara 26% risk att Sverigedemokraterna återigen får vågmästarställning.

”Om prognosen står sig och KD kommer in men inte F! är det nästan 88% chans att vänstersidan får egen majoritet” skriver Daniel Walther, på trefyranio.com och ger därmed bara 12% risk för Sveridemokratisk vågmästarställning.

Båda ger Alliansen minimala chanser att få egen majoritet.

MÅRTEN FJÄLLSTRÖM

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer