Statistikerna ense: osannolikt med SD som vågmästare

Nu i valtider  översköljs vi av opinionsundersökningar som ofta pekar åt olika håll. Ofta överdrivs också trenden i undersökningar och förändringar som ligger inom felmarginalen förklaras med olika utspel som gjorts.

Det kan därför vara uppfriskande att se vad statistikerna har att säga om det troliga utfallet av valet.

”Det finns flera faktorer som gör att Sverigedemokraternas roll ofta skrivs upp mer än den borde”, skriver Jens Finnäs på Botten Ada. Botten Adas senaste analys ger vänsterblocket 74% chans att få egen majoritet och bara 26% risk att Sverigedemokraterna återigen får vågmästarställning.

”Om prognosen står sig och KD kommer in men inte F! är det nästan 88% chans att vänstersidan får egen majoritet” skriver Daniel Walther, på trefyranio.com och ger därmed bara 12% risk för Sveridemokratisk vågmästarställning.

Båda ger Alliansen minimala chanser att få egen majoritet.

MÅRTEN FJÄLLSTRÖM

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer