Expressen på väg utför – 70 tjänster bort

Tidningen Expressen sparar och 70 tjänster försvinner varav 50 redaktionella. Expressen är en i raden av tidningar som gör stora nedskärningar.

Anledningen till nedskärningen är att papperstidningen går dåligt.

– Vi gör fortfarande vinst och annonsintäkterna har ökat, men det är ett ständigt pågående sparande på tidningen precis som i övriga branschen. Vi har minskade intäkter i print och det är det som är orsaken till sparpaketet, säger Olle Fors, ordförande i journalistklubben på Expressen, till tidningen Journalisten.

TIll Dagens media säger Olle Fors:

– Nu måste vi gå igenom den nya organisationen, och se om den kan spara pengar. Det handlar ju inte bara om att spara, utan också se till om det går att tjäna pengar.

Expressen är bara en i raden av tidningar som gjort stora nedskärningar senaste åren. I mars förra året meddelade till exempel DN att 80 personer fick gå.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer