Expressen på väg utför – 70 tjänster bort

Tidningen Expressen sparar och 70 tjänster försvinner varav 50 redaktionella. Expressen är en i raden av tidningar som gör stora nedskärningar.

Anledningen till nedskärningen är att papperstidningen går dåligt.

– Vi gör fortfarande vinst och annonsintäkterna har ökat, men det är ett ständigt pågående sparande på tidningen precis som i övriga branschen. Vi har minskade intäkter i print och det är det som är orsaken till sparpaketet, säger Olle Fors, ordförande i journalistklubben på Expressen, till tidningen Journalisten.

TIll Dagens media säger Olle Fors:

– Nu måste vi gå igenom den nya organisationen, och se om den kan spara pengar. Det handlar ju inte bara om att spara, utan också se till om det går att tjäna pengar.

Expressen är bara en i raden av tidningar som gjort stora nedskärningar senaste åren. I mars förra året meddelade till exempel DN att 80 personer fick gå.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer