Expressen på väg utför – 70 tjänster bort

Tidningen Expressen sparar och 70 tjänster försvinner varav 50 redaktionella. Expressen är en i raden av tidningar som gör stora nedskärningar.

Anledningen till nedskärningen är att papperstidningen går dåligt.

– Vi gör fortfarande vinst och annonsintäkterna har ökat, men det är ett ständigt pågående sparande på tidningen precis som i övriga branschen. Vi har minskade intäkter i print och det är det som är orsaken till sparpaketet, säger Olle Fors, ordförande i journalistklubben på Expressen, till tidningen Journalisten.

TIll Dagens media säger Olle Fors:

– Nu måste vi gå igenom den nya organisationen, och se om den kan spara pengar. Det handlar ju inte bara om att spara, utan också se till om det går att tjäna pengar.

Expressen är bara en i raden av tidningar som gjort stora nedskärningar senaste åren. I mars förra året meddelade till exempel DN att 80 personer fick gå.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer