Nya vallöften: låt FRA hacka folks datorer!

NyTeknik publicerade idag en sammanställning av riksdagspartiernas inställning till att låta FRA hacka folks datorer. Detta kallas ”aktiv signalspaning” för att skilja det från den valiga massövervakningen av trafiken mellan datorer som FRA redan gör idag.

Centern, Folkpartiet och Sverigedemokraterna är positiva till att införa dataintrång bland FRAs metoder. Moderaterna och Socialdemokraterna vill att det ska vara hemligt om FRA hackar datorer.

Det är också möjligt att FRA hackar folks datorer redan idag.

– Jag kan inte gå in exakt på de metoder vi har, svarar FRAs Fredrik Wallin på frågan om FRA får hacka sig in i datorer.

MÅRTEN FJÄLLSTRÖM

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer