Nya vallöften: låt FRA hacka folks datorer!

NyTeknik publicerade idag en sammanställning av riksdagspartiernas inställning till att låta FRA hacka folks datorer. Detta kallas ”aktiv signalspaning” för att skilja det från den valiga massövervakningen av trafiken mellan datorer som FRA redan gör idag.

Centern, Folkpartiet och Sverigedemokraterna är positiva till att införa dataintrång bland FRAs metoder. Moderaterna och Socialdemokraterna vill att det ska vara hemligt om FRA hackar datorer.

Det är också möjligt att FRA hackar folks datorer redan idag.

– Jag kan inte gå in exakt på de metoder vi har, svarar FRAs Fredrik Wallin på frågan om FRA får hacka sig in i datorer.

MÅRTEN FJÄLLSTRÖM

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer