Bottenrekord för dagspressen 2013

Dagspressen fortsätter sin resa mot ruinens brant. 2013 blev det sämsta året någonsin och rörelseintäkterna minskade med 900 miljoner jämfört med 2012.

Presstödsnämndens genomgång av dagspressens ekonomi 2013 visar att det går fortsatt utför för dagspressen. Visserligen står Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri utanför TS statistik vilket gör det svårt att göra en exakt bedömning av den totala upplagan, men bland de tidningar som finns registrerade hos TS har upplagan minskat med nästan 5 procent jämfört med 2012, skriver tidningen Jouranlisten.

Även annonsmarknaden sviktar för dagspressen och intäkterna minskade med 13,3 procent. För kvällstidningarna föll intäkterna med hela 16,7 procent. Samtidigt ökar de digitala annonsintäkterna hos dagstidningarna med 9,9 procent eller 554 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer