Bottenrekord för dagspressen 2013

Dagspressen fortsätter sin resa mot ruinens brant. 2013 blev det sämsta året någonsin och rörelseintäkterna minskade med 900 miljoner jämfört med 2012.

Presstödsnämndens genomgång av dagspressens ekonomi 2013 visar att det går fortsatt utför för dagspressen. Visserligen står Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri utanför TS statistik vilket gör det svårt att göra en exakt bedömning av den totala upplagan, men bland de tidningar som finns registrerade hos TS har upplagan minskat med nästan 5 procent jämfört med 2012, skriver tidningen Jouranlisten.

Även annonsmarknaden sviktar för dagspressen och intäkterna minskade med 13,3 procent. För kvällstidningarna föll intäkterna med hela 16,7 procent. Samtidigt ökar de digitala annonsintäkterna hos dagstidningarna med 9,9 procent eller 554 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Hyckleriets triumf!

Om folkrätt, realism, propaganda, sanktioner, rasism, och censur Det är väl bra när ett par flyger åt samma håll. Det är inte lika bra när en nation flyger åt samma håll med förtäckta ögon. Foto, L Drake. Dagens hets Jag har aldrig upplevt ett tillstånd som liknar dagens i det svenska samhället. Kriget som Ryssland […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer