Bottenrekord för dagspressen 2013

Dagspressen fortsätter sin resa mot ruinens brant. 2013 blev det sämsta året någonsin och rörelseintäkterna minskade med 900 miljoner jämfört med 2012.

Presstödsnämndens genomgång av dagspressens ekonomi 2013 visar att det går fortsatt utför för dagspressen. Visserligen står Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri utanför TS statistik vilket gör det svårt att göra en exakt bedömning av den totala upplagan, men bland de tidningar som finns registrerade hos TS har upplagan minskat med nästan 5 procent jämfört med 2012, skriver tidningen Jouranlisten.

Även annonsmarknaden sviktar för dagspressen och intäkterna minskade med 13,3 procent. För kvällstidningarna föll intäkterna med hela 16,7 procent. Samtidigt ökar de digitala annonsintäkterna hos dagstidningarna med 9,9 procent eller 554 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer