V i Bromölla röstade fram sd-kandidat

En sverigedemokrat röstades i förra veckan fram som första viceordförande i Bromölla kommunfullmäktige med bland annat Vänsterpartiets hjälp. De lokala vänsterpartisternas agerande väcker nu stark kritik.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson till Dagens Arena.

Joachim Persson, gruppledare för Vänsterpartiet i Bromölla, säger till Dagens Arena att kommunen länge styrts på ett sätt som föranlett kritik från många håll och att det legat till grund för hur rösterna.

Inför mötet var det oklart vilka partier som skulle få de tre presidieposterna. Nu fick Moderaterna ordförandeposten, Sverigedemokraterna vice ordförandeposten och det lokala partit Alternativet fick andra vice ordförandeposten.

Skarp kritik kommer nu från vänsterpartister runt om i landet och partiet centralt kommer inte släppa frågan.

– Vi beklagar att de har gjort så här och vår starka rekommendation är att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Där har vi en tydlig hållning inom partiet. Det kommer vi att diskutera med partiföreningen i Bromölla, säger Aron Etzler, partisekreterare i Vänsterpartiet till Kristianstadsbladet.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer