V i Bromölla röstade fram sd-kandidat

En sverigedemokrat röstades i förra veckan fram som första viceordförande i Bromölla kommunfullmäktige med bland annat Vänsterpartiets hjälp. De lokala vänsterpartisternas agerande väcker nu stark kritik.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson till Dagens Arena.

Joachim Persson, gruppledare för Vänsterpartiet i Bromölla, säger till Dagens Arena att kommunen länge styrts på ett sätt som föranlett kritik från många håll och att det legat till grund för hur rösterna.

Inför mötet var det oklart vilka partier som skulle få de tre presidieposterna. Nu fick Moderaterna ordförandeposten, Sverigedemokraterna vice ordförandeposten och det lokala partit Alternativet fick andra vice ordförandeposten.

Skarp kritik kommer nu från vänsterpartister runt om i landet och partiet centralt kommer inte släppa frågan.

– Vi beklagar att de har gjort så här och vår starka rekommendation är att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Där har vi en tydlig hållning inom partiet. Det kommer vi att diskutera med partiföreningen i Bromölla, säger Aron Etzler, partisekreterare i Vänsterpartiet till Kristianstadsbladet.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer