V i Bromölla röstade fram sd-kandidat

En sverigedemokrat röstades i förra veckan fram som första viceordförande i Bromölla kommunfullmäktige med bland annat Vänsterpartiets hjälp. De lokala vänsterpartisternas agerande väcker nu stark kritik.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson till Dagens Arena.

Joachim Persson, gruppledare för Vänsterpartiet i Bromölla, säger till Dagens Arena att kommunen länge styrts på ett sätt som föranlett kritik från många håll och att det legat till grund för hur rösterna.

Inför mötet var det oklart vilka partier som skulle få de tre presidieposterna. Nu fick Moderaterna ordförandeposten, Sverigedemokraterna vice ordförandeposten och det lokala partit Alternativet fick andra vice ordförandeposten.

Skarp kritik kommer nu från vänsterpartister runt om i landet och partiet centralt kommer inte släppa frågan.

– Vi beklagar att de har gjort så här och vår starka rekommendation är att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Där har vi en tydlig hållning inom partiet. Det kommer vi att diskutera med partiföreningen i Bromölla, säger Aron Etzler, partisekreterare i Vänsterpartiet till Kristianstadsbladet.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer