Fortsatt deflation vittnar om förestående kris

Deflationen fortsätter hänga som ett mörkt åskmoln över Sveriges ekonomi. I november var deflationen 0,2 procent vilket var en ökning från 0,1 procent i oktober.

Det senaste året har minskade räntekostnader bidragit till deflationen (KPI) med 0,5 procentenheter och lägre priser på el med 0,2 procentenheter, medan höjda hyror och prishöjningar på livsmedel och alkoholhaltiga drycker har bidragit med vardera 0,2 procentenheter till att minska deflationen, rapporterar Statistiska centralbyrån.

Deflation består alltså, och vittnar om en allvarlig förestående ekonomisk kris. Sverige har nu haft deflation under åtta av årets elva månader. I eurozonen har råder deflation i åtta länder.

På samma tema, se också ”Därför kan S tvingas gå åt vänster”

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer