Moderaternas systerparti inför demonstrationsförbud i Spanien

Moderaternas systerparti i Spanien, Partido Popular, fick i torsdags igenom en ny lag som kraftigt inskränker de demokratiska rättigheterna i landet. En demonstrant utanför parlamentet kan få betala upp till motsvarande 5 000 000 kronor i böter.

När förslaget var uppe förra gången skulle det ge böter motsvarande 250 000 kronor att inte kunna identifiera sig på gatan för en polis, på något vis skymfa nationen Spanien eller att fotografera en polis.

Lagen som av Partido Popular kallas ”Medborgarskyddslagen”  har mötts av stora protester och kallas i folkmun ”Munkavlelagen”. Lagen saknar helt stöd hos befolkningen och syftar till att försvåra för oppositionen.

I liberal media är det märkligt tyst när Moderaternas systerparti i Spanien nedmonterar demokratin, förutom i Upsala nya tidning som skriver om det på ledarplats och tycker att ”[det] är mycket riskabelt, och obegripligt, att en spansk högerregering nu börjar att sända ut signaler av den här typen”.

Välkommen till 2014, det är dags att vakna och börja kämpa.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer