Eskilstunabor kärleksbombade nedbrunna moskén

Dagen efter att någon attackerat moskén i Nyfors i Eskilstuna med en brandbomb kom många hundratals människor till platsen för att visa sitt stöd och ”kärleksbomba” församlingen med hjärtan och solidaritetshälsningar.

– Det känns bättre nu. Vi är så glada över att så många människor från Eskilstuna kom hit trots att det var julhelg. Många har visat sitt stöd och medlemmar som jag talat med säger att de inte känner sig ensamma nu, säger Abdirisak Hussein, talesman för församlingen till SvD.

”Kärleksbombningen” initierades av nätverket ”Tillsammans för Eskilstuna” och till manifestationen kom många hundratals människor i Eskilstuna för att visa sitt stöd till de människor som befann sig i byggnaden när den utsattes för brandattacken.

”Tillsammans för Eskilstuna” är ett antirasistiskt nätverk som står upp för demokrati, religionsfrihet, ett samhälle fritt från våld och självklart allas vår rätt att leva på lika villkor.

”Tillsammans för Eskilstuna” på Facebook.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer