Eskilstunabor kärleksbombade nedbrunna moskén

Dagen efter att någon attackerat moskén i Nyfors i Eskilstuna med en brandbomb kom många hundratals människor till platsen för att visa sitt stöd och ”kärleksbomba” församlingen med hjärtan och solidaritetshälsningar.

– Det känns bättre nu. Vi är så glada över att så många människor från Eskilstuna kom hit trots att det var julhelg. Många har visat sitt stöd och medlemmar som jag talat med säger att de inte känner sig ensamma nu, säger Abdirisak Hussein, talesman för församlingen till SvD.

”Kärleksbombningen” initierades av nätverket ”Tillsammans för Eskilstuna” och till manifestationen kom många hundratals människor i Eskilstuna för att visa sitt stöd till de människor som befann sig i byggnaden när den utsattes för brandattacken.

”Tillsammans för Eskilstuna” är ett antirasistiskt nätverk som står upp för demokrati, religionsfrihet, ett samhälle fritt från våld och självklart allas vår rätt att leva på lika villkor.

”Tillsammans för Eskilstuna” på Facebook.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer