Anlagd brand mot moské i Eskilstuna

En moské i Eskilstuna sattes i brand under juldagen. En person är svårt skadad och fem personer på sjukhus. Vittnen berättar enligt Aftonbladet hur någon kastat in ett föremål i lokalen och polisen misstänker mordbrand.

– Elden kom väldigt fort. Någon skrek ”det brinner, det brinner”. Folk fick panik och började springa ut. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne till Aftonbladet.

Två personer har fått rökskador och två har fått sårskador och en person har fått en fraktur. En av dem är allvarligt skadad. Alla fem är förda till Mälarsjukhuset.

En person har setts slänga in något genom en fönsterruta och springa från platsen i direkt anslutning till branden. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement på den misstänkta gärningsmannen, rapporterar Aftonbladet.

Vid tillfället för attentatet befann sig både barn och vuxna i lokalen.

– Folk är mycket chockade. Enda glädjen i mörkret är att folk tog sig ut så snabbt, säger Abdirisak Hussein som själv brukar besöka moskén, till DN.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer