Anlagd brand mot moské i Eskilstuna

En moské i Eskilstuna sattes i brand under juldagen. En person är svårt skadad och fem personer på sjukhus. Vittnen berättar enligt Aftonbladet hur någon kastat in ett föremål i lokalen och polisen misstänker mordbrand.

– Elden kom väldigt fort. Någon skrek ”det brinner, det brinner”. Folk fick panik och började springa ut. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne till Aftonbladet.

Två personer har fått rökskador och två har fått sårskador och en person har fått en fraktur. En av dem är allvarligt skadad. Alla fem är förda till Mälarsjukhuset.

En person har setts slänga in något genom en fönsterruta och springa från platsen i direkt anslutning till branden. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement på den misstänkta gärningsmannen, rapporterar Aftonbladet.

Vid tillfället för attentatet befann sig både barn och vuxna i lokalen.

– Folk är mycket chockade. Enda glädjen i mörkret är att folk tog sig ut så snabbt, säger Abdirisak Hussein som själv brukar besöka moskén, till DN.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer