Anlagd brand mot moské i Eskilstuna

En moské i Eskilstuna sattes i brand under juldagen. En person är svårt skadad och fem personer på sjukhus. Vittnen berättar enligt Aftonbladet hur någon kastat in ett föremål i lokalen och polisen misstänker mordbrand.

– Elden kom väldigt fort. Någon skrek ”det brinner, det brinner”. Folk fick panik och började springa ut. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne till Aftonbladet.

Två personer har fått rökskador och två har fått sårskador och en person har fått en fraktur. En av dem är allvarligt skadad. Alla fem är förda till Mälarsjukhuset.

En person har setts slänga in något genom en fönsterruta och springa från platsen i direkt anslutning till branden. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement på den misstänkta gärningsmannen, rapporterar Aftonbladet.

Vid tillfället för attentatet befann sig både barn och vuxna i lokalen.

– Folk är mycket chockade. Enda glädjen i mörkret är att folk tog sig ut så snabbt, säger Abdirisak Hussein som själv brukar besöka moskén, till DN.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer