SD kommer att försöka stoppa vinstförbudet i välfärden

I en liten nyhetsnotis i marginalen i dagens DN (17/1) informeras läsaren om att vinstförbudet i välfärden troligen… faller. Detta efter att Allianspartierna deklarerat att de anser att uppgörelsen ”inte går att baka in i budgeten”. (Ett förtäckt hot om att ”decemberöverenskommelsen” trots allt inte är så helig som man gett sken av?).

Förutsättningen är vidare att Sverigedemokraterna röstar med högern. Att det är precis vad man planerar i denna fråga meddelar SD:s Oskar Sjöstedt i samma notis:

”- Om V skulle få igenom sin politik är det svårt för oss att ställa oss bakom.”

Så mycket för SD som ”oppositionsparti”.

I detta läge kunde man önska att Jonas Sjöstedt gick ut och manade på regeringen att gå på offensiven. I den här frågan är det dessutom ingen tvekan om att man representerar en majoritet av väljarna. Istället bekänner han sig besegrad:

”- Vi anser att vi har ett parlamentariskt läge som innebär att vi inte får igenom alla delar.”

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer