SD kommer att försöka stoppa vinstförbudet i välfärden

I en liten nyhetsnotis i marginalen i dagens DN (17/1) informeras läsaren om att vinstförbudet i välfärden troligen… faller. Detta efter att Allianspartierna deklarerat att de anser att uppgörelsen ”inte går att baka in i budgeten”. (Ett förtäckt hot om att ”decemberöverenskommelsen” trots allt inte är så helig som man gett sken av?).

Förutsättningen är vidare att Sverigedemokraterna röstar med högern. Att det är precis vad man planerar i denna fråga meddelar SD:s Oskar Sjöstedt i samma notis:

”- Om V skulle få igenom sin politik är det svårt för oss att ställa oss bakom.”

Så mycket för SD som ”oppositionsparti”.

I detta läge kunde man önska att Jonas Sjöstedt gick ut och manade på regeringen att gå på offensiven. I den här frågan är det dessutom ingen tvekan om att man representerar en majoritet av väljarna. Istället bekänner han sig besegrad:

”- Vi anser att vi har ett parlamentariskt läge som innebär att vi inte får igenom alla delar.”

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer