SD kommer att försöka stoppa vinstförbudet i välfärden

I en liten nyhetsnotis i marginalen i dagens DN (17/1) informeras läsaren om att vinstförbudet i välfärden troligen… faller. Detta efter att Allianspartierna deklarerat att de anser att uppgörelsen ”inte går att baka in i budgeten”. (Ett förtäckt hot om att ”decemberöverenskommelsen” trots allt inte är så helig som man gett sken av?).

Förutsättningen är vidare att Sverigedemokraterna röstar med högern. Att det är precis vad man planerar i denna fråga meddelar SD:s Oskar Sjöstedt i samma notis:

”- Om V skulle få igenom sin politik är det svårt för oss att ställa oss bakom.”

Så mycket för SD som ”oppositionsparti”.

I detta läge kunde man önska att Jonas Sjöstedt gick ut och manade på regeringen att gå på offensiven. I den här frågan är det dessutom ingen tvekan om att man representerar en majoritet av väljarna. Istället bekänner han sig besegrad:

”- Vi anser att vi har ett parlamentariskt läge som innebär att vi inte får igenom alla delar.”

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer