Lyckas Merkels fredsförhandling?

Merkels resa till Moskva fortsätter nu till Washington skriver Spiegel Online (på tyska) och formulerar den tyska realpolitiska positionen, en position som inte märks mycket i svensk media.

Den tyska regeringen anser helt enkelt att det vore dåligt att beväpna västra Ukraina eftersom det inte skulle hjälpa situationen. Östra Ukraina är i realiteten självstyrande och kommer för överskådlig framtid inte vara en del av Ukraina, annat än på papper. Det är en självstyrande region som inte kommer lyssna på Kiev, möjligtvis – men inte säkert – kommer de lyssna på Moskva.

Det amerikanska etablissemanget är inte nöjda med Tysklands motstånd mot en fortsatt upptrappning i Ukraina. Förolämpningsoffensiven har redan inletts, med att döpa om försvarsminister (defense minister på engelska) till ”defeatism minister” av Victoria Nuland (även känd för sitt uttalande ”Fuck the EU” när det gällde vilken främmande makt som skulle bestämma utformningen av den nya ukrainska regeringen). Även termen ”Merkel-bullshit” har lanserats angående den tyska förbundskanslerns resa till Moskva.

När Merkel nu går in i samtalen har hon också ett krav med sig från Moskva, att Ukrainska regeringen ska prata med separatisterna.

Presskonferens väntas under eftermiddagen amerikansk tid, då får vi se om Obama också är med på fredståget.

MÅRTEN FJÄLLSTRÖM

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer