Alla varningsklockor ringer för börsbubbla efter räntesänkningarna

”Alla varningsklockor ringer och alla varningslampor blinkar rött i det här läget”, säger Oscar Karlsson, analytiker på Erik Penser till Dagens Industri.

Börsen har stigit med 30 procent sedan i november vilket till och med får börsanalytiker att dra efter andan.

– I och med Mario Draghis stimulanser och Stefan Ingves räntesänkningar till negativ ränta så har vi lämnat den fasen där det finns fundamenta och vi befinner oss nu i början av bubbelfasen, säger Oscar Karlsson till Dagens Industris Börsrådet.

Det är uppenbart att marknaden inte kommer lösa den ekonomiska krisen eller fungerar på det sätt som högerpolitikerna tror. Nu krävs istället att politikerna agerar och sätter igång stora offentliga investeringsprogram med bostadsbyggande, klimatomställningar, infrastruktursatsningar och jobbpolitik. De rika har visat sig helt ovilliga att investera realt och samhällsnyttigt när efterfrågan utarmats av deras eget vinstfrosseri.

Mer: Nu måste vänstern visa vägen ur ekonomiska krisen

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer