Kritik inom Syriza mot överenskommelsen

Grekland skjuter fram presentationen av sina reformförslag som enligt överenskommelsen med ”institutionerna” skulle skickas in under måndagen. Ingen motivering till detta har givits men kritk mot överenskommelsen har under dagen förekommit inom Syriza.

Enligt Grekland kommer planen dock att behandlas som planerat under tisdagseftermiddagen tillsammans med ”institutionerna” (eurogruppen, IMF, EU-kommissionen och ECB), rapporterar Reuters.

Viss kritik mot uppgörelsen har kommit inifrån Syriza. Reuters hävdar att det inte har förekommit någon öppen kritik inom partiet förutom från Europaparlamentarikern Manolis Glezos. Tidigare under dagen har dock Costas Lapavitsas, som är professor i nationalekonomi vid University of London och inflytelserik parlamentsledarmot för Syriza, riktat skarp kritik mot hela partiet. Han undrar bland annat hur det nu kommer gå med skuldavskrivningarna, den nationella återuppbyggnadsplanen och hur åtstramningarna ska få ett slut. Fler framstående medlemmar är också missnöjda med kompromisserna.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer