Hacker-attack efter kritik av lögnaktig artikel i Aftonbladet

Under dagen utsattes vänstertidningen Internationalen för en hacker-attack, sannolikt med anledning av att man publicerat en kritik författad av Per Leander riktad mot en lögnaktig artikel i gårdagens upplaga av Aftonbladet. I den senare anklagades vänsterpartiet för att ha skänkt pengar till proryska separatister. (Lögnerna har också kritiserats här på Synapze i en artikel av Lars Drake.) 

Attacken måste, precis som bloggaren och aktivisten Anders Svensson skriver på sin blogg Zaramis, betraktas som ett angrepp mot yttrandefriheten. Per Leanders artikel kan du läsa som pdf här, men nu även på Internationalens hemsida, då attacken avvärjts.

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer