Hacker-attack efter kritik av lögnaktig artikel i Aftonbladet

Under dagen utsattes vänstertidningen Internationalen för en hacker-attack, sannolikt med anledning av att man publicerat en kritik författad av Per Leander riktad mot en lögnaktig artikel i gårdagens upplaga av Aftonbladet. I den senare anklagades vänsterpartiet för att ha skänkt pengar till proryska separatister. (Lögnerna har också kritiserats här på Synapze i en artikel av Lars Drake.) 

Attacken måste, precis som bloggaren och aktivisten Anders Svensson skriver på sin blogg Zaramis, betraktas som ett angrepp mot yttrandefriheten. Per Leanders artikel kan du läsa som pdf här, men nu även på Internationalens hemsida, då attacken avvärjts.

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer