Riksbankschefen oroad över ekonomin

Det kommer att ta ”flera år” innan inflationen i Sverige stigit i den omfattningen att räntorna börjar nå en normal nivå igen, menar riksbankschef Stefan Ingves enligt Dagens Industri.

Riksbankschefen uttryckte sin oro i en intervju i Wirtschaftswoche i helgen, där han också nämnde den överhettade bostadsmarknaden i Sverige och menade att ”andra policyansvariga” bör göra mer för att dämpa utvecklingen med ökad utlåning. Sverige har för närvarande en reporänta på historiska -0,25 procent vilket bidrar till att ytterligare öka bostadspriserna.

Enda lösningen på denna desperata ekonomiska situation som riksbanker försöka lösa genom att ösa gratis lån över företagen, är istället stora offentliga investeringar. Vänstern har nu både en möjlighet och skyldighet att bygga bort bostadsbristen, göra klimatinvesteringar och välfärdssatsningar.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer