Mittmedia mot avgrunden efter nya nedskärningar

Borgerlig pappersmedia fortsätter banta sig till döds. Mittmedia skär ner med minst 36,5 tjänster i år och fram till 2019 ska en tredjedel av alla tjänsterna bort.

När två tidningar återstår i förhandlingarna har många redaktionella tjänster redan skurits bort, enligt tidningen Journalisten. Det handlar om:

  • 4 på Dala-Demokraten
  • 13 på Dalarnas Tidningar
  • 5 på Arbetarbladet
  • 4 på Gefle Dagblad
  • 7,5 på Hälsingetidningarna
  • 3 på Örnsköldsviks Allehanda – Tidningen Ångermanland

Resultatet av nedskärningarna är att sex personer nu ska bevaka åtta kommuner.

– Det är ett stort område och visst är det bekymmersamt. Samtidigt som företaget säger att man värnar om lokaljournalistiken så är det den man drar ned på. Det finns få öron och ögon kvar som kan läsa diarier i kommunen, eller ha kontakt med lokalbefolkningen. Vi är bekymrade över att ensamredaktörerna i Vansbro, Leksand och Gagnef får dubbelt så stort bevakningsområde, säger Ragna Fahlander, till Journalisten.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer