Mittmedia mot avgrunden efter nya nedskärningar

Borgerlig pappersmedia fortsätter banta sig till döds. Mittmedia skär ner med minst 36,5 tjänster i år och fram till 2019 ska en tredjedel av alla tjänsterna bort.

När två tidningar återstår i förhandlingarna har många redaktionella tjänster redan skurits bort, enligt tidningen Journalisten. Det handlar om:

  • 4 på Dala-Demokraten
  • 13 på Dalarnas Tidningar
  • 5 på Arbetarbladet
  • 4 på Gefle Dagblad
  • 7,5 på Hälsingetidningarna
  • 3 på Örnsköldsviks Allehanda – Tidningen Ångermanland

Resultatet av nedskärningarna är att sex personer nu ska bevaka åtta kommuner.

– Det är ett stort område och visst är det bekymmersamt. Samtidigt som företaget säger att man värnar om lokaljournalistiken så är det den man drar ned på. Det finns få öron och ögon kvar som kan läsa diarier i kommunen, eller ha kontakt med lokalbefolkningen. Vi är bekymrade över att ensamredaktörerna i Vansbro, Leksand och Gagnef får dubbelt så stort bevakningsområde, säger Ragna Fahlander, till Journalisten.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer