Mittmedia mot avgrunden efter nya nedskärningar

Borgerlig pappersmedia fortsätter banta sig till döds. Mittmedia skär ner med minst 36,5 tjänster i år och fram till 2019 ska en tredjedel av alla tjänsterna bort.

När två tidningar återstår i förhandlingarna har många redaktionella tjänster redan skurits bort, enligt tidningen Journalisten. Det handlar om:

  • 4 på Dala-Demokraten
  • 13 på Dalarnas Tidningar
  • 5 på Arbetarbladet
  • 4 på Gefle Dagblad
  • 7,5 på Hälsingetidningarna
  • 3 på Örnsköldsviks Allehanda – Tidningen Ångermanland

Resultatet av nedskärningarna är att sex personer nu ska bevaka åtta kommuner.

– Det är ett stort område och visst är det bekymmersamt. Samtidigt som företaget säger att man värnar om lokaljournalistiken så är det den man drar ned på. Det finns få öron och ögon kvar som kan läsa diarier i kommunen, eller ha kontakt med lokalbefolkningen. Vi är bekymrade över att ensamredaktörerna i Vansbro, Leksand och Gagnef får dubbelt så stort bevakningsområde, säger Ragna Fahlander, till Journalisten.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer