LO uppmanar regeringen att investera

Karl-Petter Thorwaldsson, LO-ordförande, kritiserade på 1 maj regeringen för att ha varit alldeles för försiktig i vårbudgeten.

– Regeringen måste ge framtidstro och hopp så att vi kan skapa riktiga jobb och ta bort fas 3 som vi lovade, att vi kan ge alla arbetslösa unga 90-dagarsgaranti och att alla som är över 25 ska få aktiva åtgärder inom 180 dagar, skriver tidningen Arbetet.

LO har sedan 2012 drivit kravet om 70 miljarder högre investeringar. Nu upprepar LO återigen kraven att regeringen måste investera mer i vägar, järnvägar och bostäder.

– Med decemberöverenskommelsen finns det inget att vänta på. Det är dags att gå från ord till handling med de saker vi lovade i valrörelsen.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer