LO uppmanar regeringen att investera

Karl-Petter Thorwaldsson, LO-ordförande, kritiserade på 1 maj regeringen för att ha varit alldeles för försiktig i vårbudgeten.

– Regeringen måste ge framtidstro och hopp så att vi kan skapa riktiga jobb och ta bort fas 3 som vi lovade, att vi kan ge alla arbetslösa unga 90-dagarsgaranti och att alla som är över 25 ska få aktiva åtgärder inom 180 dagar, skriver tidningen Arbetet.

LO har sedan 2012 drivit kravet om 70 miljarder högre investeringar. Nu upprepar LO återigen kraven att regeringen måste investera mer i vägar, järnvägar och bostäder.

– Med decemberöverenskommelsen finns det inget att vänta på. Det är dags att gå från ord till handling med de saker vi lovade i valrörelsen.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Missriktade och ineffektiva sanktioner

I Sverige finns det en bred uppslutning bakom hårda sanktioner mot Ryssland motiverade av kriget i Ukraina. Politiker tävlar om att vara tuffast i klassen, särskilt när det gäller att strypa importen av olja och gas. Sanktionspolitiken har en analytiskt svag grund. Den är en form av självbedrägeri. Sanktionspolitiken som beslutats av USA, EU och […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Hur många kommer att dö av sanktioner?

Foto, L Drake. Svaret beror på hur hårda sanktioner som införs mot Ryssland motiverade av invasionen av Ukraina. I några tidigare sanktioner har många människor dött. Ett exempel är sanktioner mot Irak då minst en miljon irakier dog. De dog som en följd av att sönderbombade reningsverk inte kunde repareras pga brist på reservdelar och […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer