SD vill ha bolagsvinster i välfärden

Alliansen och SD gjorde idag gemensam sak i finansutskottet och kräver i ett tillkännagivande att regeringen tillsätter en ny utredning om vinster i välfärden som ska fokusera på ”valfrihet” och kvalitet istället för att stoppa vinstuttag.

– Det som Alliansen har föreslagit har mer fokus på innehåll och kvalitet snarare än på driftsformen, vilken jag bedömer är sekundär, säger Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, till Sveriges Radio.

SD och alliansen vill alltså fortsätta underbemanningen på äldreboendena fortsätta och låta runt 10 miljarder årligen rulla in i privata bolagsägares fickor istället för att gå till välfärden.

Civilminister Ardalan Shekarabi säger till SvD att regeringen inte tänker ta bort några av frågeställningarna i utredningen om vinster i välfärden. Shekarabi kan han tänka sig en tilläggsdirektiv utifrån Alliansens förslag.

Utredningen om vinster i välfärden är en av de huvudfrågor som Vänsterpartiet har drivit och utgör därför grunden för dess budgetsamarbete med regeringen.

– Om regeringen överger uppgörelsen och målet att överskott ska återinvesteras, då upphör vårt budgetsamarbete”, säger Jonas Sjöstedt på tisdagen enligt Helsingborgs Dagblad.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer