SD vill ha bolagsvinster i välfärden

Alliansen och SD gjorde idag gemensam sak i finansutskottet och kräver i ett tillkännagivande att regeringen tillsätter en ny utredning om vinster i välfärden som ska fokusera på ”valfrihet” och kvalitet istället för att stoppa vinstuttag.

– Det som Alliansen har föreslagit har mer fokus på innehåll och kvalitet snarare än på driftsformen, vilken jag bedömer är sekundär, säger Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, till Sveriges Radio.

SD och alliansen vill alltså fortsätta underbemanningen på äldreboendena fortsätta och låta runt 10 miljarder årligen rulla in i privata bolagsägares fickor istället för att gå till välfärden.

Civilminister Ardalan Shekarabi säger till SvD att regeringen inte tänker ta bort några av frågeställningarna i utredningen om vinster i välfärden. Shekarabi kan han tänka sig en tilläggsdirektiv utifrån Alliansens förslag.

Utredningen om vinster i välfärden är en av de huvudfrågor som Vänsterpartiet har drivit och utgör därför grunden för dess budgetsamarbete med regeringen.

– Om regeringen överger uppgörelsen och målet att överskott ska återinvesteras, då upphör vårt budgetsamarbete”, säger Jonas Sjöstedt på tisdagen enligt Helsingborgs Dagblad.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer