SD vill ha bolagsvinster i välfärden

Alliansen och SD gjorde idag gemensam sak i finansutskottet och kräver i ett tillkännagivande att regeringen tillsätter en ny utredning om vinster i välfärden som ska fokusera på ”valfrihet” och kvalitet istället för att stoppa vinstuttag.

– Det som Alliansen har föreslagit har mer fokus på innehåll och kvalitet snarare än på driftsformen, vilken jag bedömer är sekundär, säger Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, till Sveriges Radio.

SD och alliansen vill alltså fortsätta underbemanningen på äldreboendena fortsätta och låta runt 10 miljarder årligen rulla in i privata bolagsägares fickor istället för att gå till välfärden.

Civilminister Ardalan Shekarabi säger till SvD att regeringen inte tänker ta bort några av frågeställningarna i utredningen om vinster i välfärden. Shekarabi kan han tänka sig en tilläggsdirektiv utifrån Alliansens förslag.

Utredningen om vinster i välfärden är en av de huvudfrågor som Vänsterpartiet har drivit och utgör därför grunden för dess budgetsamarbete med regeringen.

– Om regeringen överger uppgörelsen och målet att överskott ska återinvesteras, då upphör vårt budgetsamarbete”, säger Jonas Sjöstedt på tisdagen enligt Helsingborgs Dagblad.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Hyckleriets triumf!

Om folkrätt, realism, propaganda, sanktioner, rasism, och censur Det är väl bra när ett par flyger åt samma håll. Det är inte lika bra när en nation flyger åt samma håll med förtäckta ögon. Foto, L Drake. Dagens hets Jag har aldrig upplevt ett tillstånd som liknar dagens i det svenska samhället. Kriget som Ryssland […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer