Varför hatar unghögern utveckling?

Man skulle ju kunna tro att internet numera var en allmänt accepterad teknik som borde tillgängliggöras för alla. Men icke. 

Nyligen ondgjorde sig  Alexandra Ivanov, från Fria moderata studentförbundet, i Sydsvenskan över Öresundskommitténs förslag om fritt wifi i Öresundsregionen. Argumentet lyder att man inte ska sabotera en ”fungerande marknad”  och att ”inget är gratis”, där hon anför Helsingborg som exempel där driftkostnaderna uppgår till ”några hundratusen”.  Det stämmer. Det finns inga gratis luncher – Milton Friedman hade helt rätt – det är därför gemensamma lösningar ofta är att föredra framför privata: de är helt enkelt billigare. Helsingborgs fria surfzoner kostar runt 2 kronor om året per kommuninvånare. En överkomlig summa kan tyckas. 


Förbjud internet?

Men det här motståndet mot mänsklig utveckling är inget nytt. På 90-talet hetsade ungmoderaterna mot att biblioteken skulle får låna ut CD-skivor: det skulle ju slå ut skivhandlarna. Vi får hoppas att MUF fortfarande inte värnar om den ”fungerande marknadens” skivbutiker – för då återstår ju inget annat alternativ än att förbjuda internet.   

ABE BERGGÅRDH

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer