Varför hatar unghögern utveckling?

Man skulle ju kunna tro att internet numera var en allmänt accepterad teknik som borde tillgängliggöras för alla. Men icke. 

Nyligen ondgjorde sig  Alexandra Ivanov, från Fria moderata studentförbundet, i Sydsvenskan över Öresundskommitténs förslag om fritt wifi i Öresundsregionen. Argumentet lyder att man inte ska sabotera en ”fungerande marknad”  och att ”inget är gratis”, där hon anför Helsingborg som exempel där driftkostnaderna uppgår till ”några hundratusen”.  Det stämmer. Det finns inga gratis luncher – Milton Friedman hade helt rätt – det är därför gemensamma lösningar ofta är att föredra framför privata: de är helt enkelt billigare. Helsingborgs fria surfzoner kostar runt 2 kronor om året per kommuninvånare. En överkomlig summa kan tyckas. 


Förbjud internet?

Men det här motståndet mot mänsklig utveckling är inget nytt. På 90-talet hetsade ungmoderaterna mot att biblioteken skulle får låna ut CD-skivor: det skulle ju slå ut skivhandlarna. Vi får hoppas att MUF fortfarande inte värnar om den ”fungerande marknadens” skivbutiker – för då återstår ju inget annat alternativ än att förbjuda internet.   

ABE BERGGÅRDH

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer