Just nu: 10 000 demonstrerar i Kramfors

Uppskattningsvis mellan 10 000-15 000 demonstranter är nu på gatorna i Kramfors för att försöka rädda Sollefteå sjukhus. Sjukhuset är hotat av nedläggning efter hårda sparförslag.

Demonstrationen som går under kampanjnamnet ”Ådalen reser sig igen” kämpar för att sätta tryck på ansvariga politiker att inte lägga ner sjukhuset. SR rapporterar att samlingsplatsen Kramfors IP är full och löparbanorna inte räcker till för uppställningen trots fyrdubbla led.

– Jag är överväldigad över alla dessa människor, vi ska ha sjukhuset kvar. Det skulle vara katastrofalt om sjukhuset skulle försvinna, jag har min mor som är till åren och vi blir äldre här i Kramfors kommun. Att åka till Ö-vik eller Sundsvall.. jag förstår inte hur de ska kunna ta emot alla, säger en kvinna till SR.

Frågan avgörs av Socialdemokraterna som har 38 av 77 mandat i Västernorrlands landstingsfullmäktige. Paradoxalt nog är även Socialdemokraterna en av arrangörerna bakom manifestationen. Vänsterpartiet å sin sida vill bevara sjukhuset och höja skatten med 1 krona. (1,2,3). Socialdemokraterna har däremot ställt sig bakom ett tjänstemannaförslag med en skattehöjning på 50 öre men stora neddragningar vid Sollefteå sjukhus, skriver Läkartidningen.

Live från demonstrationen: Allehanda.se

Facebook: Evenemanget Ådalen reser sig igen

Facebook: Föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer