Björklund omvald som partiledare

Folkpartiets kongress valde under lördagen om Jan Björklund som partiledare. Ingen motkandidat fanns.

Björklund har varit partiledare i Folkpartiet sedan 2007. Under hans tid som Utbildningsminster i två moderatledda regeringar rasade resultaten för Sveriges skola i OECD:s internationella PISA-undersökning (1). Under Björklunds ledning föll prestationerna under OECD-genomsnittet i såväl matematik som läsförståelse och naturvetenskap.

Björklund har även fått mycket kritik för att göra skolan mer auktoritär, gå emot modern forskning, ta bort högskolebehörighet från flera program med mera. Totalt har skolpolitiken under Björklund varit ett fiasko som ytterligare bidragit till att segmentera klasskillnader. Andelen elever som går ut nian i grundskolan utan gymnasiebehörighet ökat till rekordhöga 13,1 procent.

Björklund och Folkpartiet har även varit drivande i frågan att försöka ansluta Sverige till krigsalliansen NATO.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer