Till minne av Hugo Torstensson

Dagen innan julafton nåddes vi av det mycket ledsamma budet att Hugo Torstensson hastigt har gått bort 18 december efter att hans kropp givit upp. Hugo Torstensson var mycket aktiv, bland annat som styrelseledamot i Folkrörelsen Nej till EU och redaktör för tidskriften Kritiska EU-fakta. Han har skrivit ett 20-tal böcker om EU. Han skrev också ett 80-tal artiklar som publicerades på Synapze. Han var dessutom aktiv som redaktör för flera nyhetsbrev och del av redaktionen för Nätverket för Grekland.

Jag kände inte Hugo personligen, men hans insatser och engagemang talar för sig självt, liksom vännernas ord om honom. En man med ett oerhört stort hjärta och imponerande driv. En sann kämpe för rättivisa och en bättre framtid. En av de äkta, en förebild.

Saknaden är stor för många och vänstern har förlorat en av sina mest drivna och kunniga kämpar, men Hugo Torstenssons insatser och exempel lever kvar.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer